ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1974).
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ...


ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ
















Κομπάρσος

Τον βρήκαμε σε 40 ταινίες.
Φιλμογραφία
Το ταξίδι (1962) [πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Κορόιδο γαμπρέ (1962)[πελάτης εστιατορίου]
Ο κύριος πτέραρχος (1963)[πελάτης ζαχαροπλαστείου]
Είναι σκληρός ο χωρισμός (1963))[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Αφοσίωση (1963)[στο Ηρώδειο]
Το τυχερό πανταλόνι (1964)[μουσικός ορχήστρας]
Η χαρτοπάιχτρα (1964) [υπάλληλος Κωνσταντάρα]
Μια βδομάδα στον Παράδεισο (1964) [του λένε ότι ήρθε ο Αυλωνίτης από την Αμερική]
Μια γυναίκα κατηγορείται (1966)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966)[στο ''γύρισμα'' 'εξω από το εργοστάσιο]
Κατηγορώ τους ανθρώπους (1966)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας (1966)[μουσικός ορχήστρας]
Αχ αυτή η γυναίκα μου (1967)[περαστικός μέσα στη βροχή]
Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Κονσέρτο για πολυβόλα (1967)[στη δίκη]
Ο ανακατωσούρας (1967)[μετρ]
Μιας πεντάρας νιάτα (1967)[Μεμάς]
Ο σατράπης (1967)[συγγενής στο γάμο]
Ο κόσμος τρελάθηκε (1967)[στην επίδειξη]
Πυρετός στην άσφαλτο (1967)[στο νοσοκομείο]
Πράκτωρ Κίτσος καλεί Γαστούνη (1967) [πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Για ποιον χτυπά η κουδούνα (1968)[καλεσμένος]
Η λεωφόρος του μίσους (1968)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Πολύ αργά για δάκρυα (1968)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968)
Ορκίζομαι είμαι αθώα (1968)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) [κληρονόνος νησιού]
Η κόμισσα της φάμπρικας (1969)[πελάτης εστιατορίου]
Ο μπλοφατζής (1969)[επιβάτης αεροπλάνου]
Η παριζιάνα (1969)[στο γάμο]
Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα (1969)[καλεσμένος γάμου]
Ησαία μη χορεύεις (1969)[καλεσμένος]
Ο πρόσφυγας (1969)[ένορκος]
Ο θαυματοποιός (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ζαβολιές (1969)  [πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Κρίμα το μπόι σου (1970)[στο αεροδρόμιο]
Ο αχτύπητος χτυπήθηκε (1970)[καλεσμένος]
Ένας χίπυς με τσαρούχια (1970)[ένοικος πολυκατοικίας]
Ο τρελοπενηντάρης (1971)[στο αεροδρόμιο]
Διακοπές στο Βιετνάμ (1971)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΠΗ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ

Πόπη Αστεριάδη
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου 1948, μεγάλωσε και ζει στην περιοχή Ευαγγελίστριας στον Πειραιά από το 1973. Υπήρξε μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του «Νέου Κύματος». Πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία 15 χρονών στα «Νέα Ταλέντα» του Γ.Οικονομίδη, πέρασε τις εξετάσεις της τότε Ραδιοφωνίας και έγινε αμέσως γνωστή. Η συμμετοχή της, τρία χρόνια μετά, στο Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης και αμέσως μετά η κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου ήταν η αρχή της μεγάλης της καριέρας στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Υπηρέτησε πιστά την ποιότητα του ελληνικού τραγουδιού και συμμετείχε ενεργά στην “Πολιτιστική Άνοιξη” του ’60-’70. Συνεργάστηκε με τους Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανό, Μίμη Πλέσσα, Νίκο Γκάτσο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Νίκο Μαμαγκάκη, Λίνο Κόκκοτο, Σταύρο Κουγιουμζή, Νότη Μαυρουδή και με πολλούς άλλους συνθέτες και ποιητές, που σφράγισαν τη σύγχρονη ιστορία της έντεχνης ελληνικής μουσικής. Επεδίωξε την προώθηση του μουσικού μας πολιτισμού μέσα από το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα διεθνή φεστιβάλ, τις περιοδείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα με την πλούσια καλλιτεχνική της δράση, ασχολείται χρόνια με τα κοινά, συμμετέχει σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και διακατέχεται από μια βαθιά ανάγκη προσφοράς προς τον τόπο και τον συνάνθρωπο.
Φιλμογραφία 
Ως ηθοποιός
Ο Αστραπόγιαννος (1970) [Λενιώ]
Τραγούδι
Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964)
Εμείς οι αμαρτωλοί (1966)
Μπροστά στην αγχόνη (1968)
Μια Ιταλίδα απ’ τη Κυψέλη (1968)
Ο μικρός δραπέτης (1969)
Νυφοπάζαρο (1969)
Η ωραία του κουρέα (1969)
Όμορφες μέρες    (1970)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

ΠΑΥΛΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ








Παύλος Ξενάκης
Διευθυντής παραγωγής,  φροντιστής και κινηματογραφιστής. Έλαβε μέρος σε πολλές ελληνικές ταινίες ως κομπάρσος.
Φιλμογραφία (κάποιες ταινίες)
Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969)[υπάλληλος]
Ο τρελός της πλατείας Αγάμων (1970)[διαχειριστής πολυκατοικίας]
Κρίμα το μποι σου (1970)[στο αεροδρόμιο]
Καταναλωτική εταιρία (1971)[Γεώργιος Κούρας]
Αγάπησα μια πολυθρόνα (1971)[στη δημοπρασία]
Ο Μανωλιός ξαναχτυπά (1971)[στη στάση του λεωφορείου]
Ο Μανωλιός στην Ευρώπη (1971)[οδηγός]
Απ΄τ΄αλώνια στα σαλόνια (1972)[επιβάτης τρένου και μπάρμαν]
Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα (1972)[γκαρσόνι]
Ο Αστερισμός της Παρθένου (1973)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

ΒΙΚΥ ΚΑΠΕΤΑΝΗ

Βίκυ (Ευδοκία) Καπετάνη
Γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου....στην  Κάτω Τιθορέα Βοιωτίας.
Φιλμογραφία
Ο ψαράς και οι τουρίστριες (1974)
Θύρα 7 η μεγάλη στιγμή (1983)[Σάντρα]

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

ΣΠΥΡΟΣ ΒΕΔΟΥΡΑΣ

Σπύρος Βεδουράς
Φιλμογραφία
Γιατί γεννήθηκα φτωχή   (1965)
Σκλάβοι της μοίρας (1966)[Πετράκης]

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ

Γιώργος Ρούσσης
Χορευτής.
Φιλμογραφία
Κάτι να καίει (1964)
Λόλα (1964)
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964)
Το δόλωμα (1964)
Και οι 14 ήταν υπέροχοι (1965)
Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965)
Το συρτάκι της αμαρτίας (1966)
Όλοι οι άντρες είναι ίδιοι (1966)
Βίβα Ρένα (1967)
Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967)
Γοργόνες και μάγκες (1968)
Ένας ιππότης για τη Βασούλα (1968)
Η αρχόντισσα κι' ο αλήτης (1968)
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)
Ο Μικές παντρεύεται (1968)

ΓΙΟΥΛΑ ΓΑΒΑΛΑ

Γιούλα (Γιούλη) Γαβαλά
Η Γιούλα Γαβαλά γεννήθηκε το 1947 στη Κομοτηνή και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γρηγόρη Βαφιά. Κατά το διάστημα 1967-69 ήταν μέλος του χορού σε τραγωδίες που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο όπως «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Λάμπρου Κωστόπουλου με την Αλέκα Κατσέλη, «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού με τη Μαίρη Αρώνη, «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Τάκη Μουζενίδη με την Ελένη Χατζηαργύρη και άλλα. Στο Εθνικό Θέατρο επίσης κατά την ίδια περίοδο έπαιξε στα έργα «Ποτέ δε ξέρεις» του Μπερνάρ Σω και «Σκοτεινά στον Έπαχτο» του Δημήτρη Μπόγρη. Το 1970 συνεχίζει τη καριέρα της στο Καναδά. Ανέβασε στο Μόντρεαλ τη «Μήδεια» στην αγγλική γλώσσα, όπως επίσης και στη γαλλική γλώσσα με χρηματοδότηση από τη κυβέρνηση του Κεμπέκ. Είχε επίσης και τηλεοπτική εκπομπή για τον Απόδημο Ελληνισμό. Ύστερα από ένα χρόνο μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου παρακολούθησε μαθήματα στο Actors Studio και ανέβασε και πάλι «Μήδεια» επί τρεισήμισι μήνες δίνοντας οκτώ παραστάσεις τη βδομάδα. Κατόπιν σε μοντέρνα διασκευή ανέβασε την «Ηλέκτρα» και ακολούθως πήγε στο Λος Άντζελες όπου έκανε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση. Είχε βασικό ρόλο στη σειρά «My Palikari» όπου πρωταγωνιστούσε ο Τέλι Σαββάλας. Το 1981 επιστρέφει στην Ελλάδα και ένα χρόνο μέρα παίζει στη ταινία «Ρεπόρτερ» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Θωμόπουλου και σε τηλεοπτική σειρά η οποία δεν προβλήθηκε. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς είχε το ρόλο της Ερμιόνης στην «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη που ανέβασε στο Ηρώδειο ο Θίασος Έλσας Βεργή.Πήρε μέρος και σε τηλεοπτικές σειρές της ΕΡΤ «Η κούρσα του θανάτου» σε σκηνοθεσία Κώστα Ανδρίτσου και στη «Μαντώ Μαυρογένους» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Χονδρογιάννη. Το χειμώνα του 1982 έπαιξε με το Κώστα Πρέκα στο έργο «Κούκου» και άρχισε να φτιάχνει το δικό της Θέατρο. Επρόκειτο για το Θέατρο Ελληνικό, 750 θέσεων, σύγχρονων προδιαγραφών, επί της οδού Αγίου Μελετίου 133, εκεί που παλαιότερα λειτουργούσε ο κινηματογράφος Όλγα. Το Θέατρο Ελληνικό εγκαινιάστηκε το 1984 με το έργο «Ταμπού» του Νικόλα Μαντσάρι στο οποίο ανέβασε ο Θίασος Μάνου Κατράκη. Λίγα χρόνια μετά οικονομικοί λόγοι της ανάγκασαν να κλείσει το Θέατρο, το οποίο μετατράπηκε στη Μουσική Σκηνή «Κεντρί».Είχε το ρόλο της Μήδειας στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, που σκηνοθέτησε ο Μίνως Βολανάκης στα αγγλικά και ανέβηκε στην Ελλάδα και το Παλέρμο.Η Γιούλα Γαβαλά σύστησε το Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Καλλιτέχνες χωρίς σύνορα» που παρουσίασε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με τίτλο «Το τρένο του Πολιτισμού και της Ειρήνης». Γύριζε με αμαξοστοιχία που της παραχώρησε ο ΟΣΕ την Ελλάδα, παρουσιάζοντας εκθέσεις με θέματα όπως το περιβάλλον, η ειρήνη, θεατρικά έργα και οργανώνοντας εκδηλώσεις για τη ποίηση, τα εικαστικά και άλλα. Έφυγε σε ηλικία 57 ετών στις 29 Ιουνίου 2004 νικημένη από το καρκίνο.
Φιλμογραφία
Και οι πέντε ήταν κολασμένες (1968)
Ο ρεπόρτερ (1982)
Γλυκιά πατρίδα   (1986)
Made in Greece  (1987)
Ηνίοχος   (1995)
ΑΠΟ ΤΟ http://plamprianou.wixsite.com/

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΑΛΑΣ

Δημήτρης Δαμαλάς
Ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη (1964) που ασχολήθηκε και με την φωτογραφία.
Φιλμογραφία
Τρούμπα '67 (1967)

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΜΕΛΑ ΚΟΤΡΙΔΟΥ

Συμέλα (Σιμέλα) Κοτρίδου
Γεννημένη στις Σέρρες, πάρα πολύ καλή μαθήτρια, πολλές χρονιές σημαιοφόρος, με κλίση στις τέχνες και στα φιλολογικά, που από νωρίς οι καθηγητές της διέκριναν το κωμικό της ταλέντο και την παρότρυναν να ασχοληθεί με το θέατρο. Τελειώνοντας το Λύκειο έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο, αλλά δεν πέρασε κι έτσι γράφτηκε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη (αποφοίτησε το 1978). Μαθήτρια ακόμη , ο Βαγγέλης Σειλινός, χορευτής και χορογράφος, καλούσε τους μαθητές των Δραματικών Σχολών να εμφανιστούν στο θέατρο ΜΙΝΩΑ που τότε ανέβασε την Ιστορική Επιθεώρηση  ''Μια τρύπα στο νερό'' . Αυτή ήταν η πρώτη της επαφή με τη σκηνή και ενθουσιασμένη συνέχισε να εργάζεται σε μουσικούς θιάσους, σαν μια μπριόζα σουμπρέτα, δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς όπως Κώστας Χατζηχρήστος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Μίμης Φωτόπουλος, Άννα Καλουτά, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Χρόνης Εξαρχάκος, Μαίρη Χρονοπούλου, Πέτρος Φυσσούν, Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλου, Τιτίκα Στασινοπούλου, Γιώργος Παπαζήσης, Αλέκος Τζανετάκος και με όλα τα μεγαθήρια του μουσικού θεάτρου. Παράλληλα, εμφανιζόταν σε πίστες της νυχτερινής Αθήνας παρουσιάζοντας άλλοτε το πρόγραμμα, άλλοτε review πίστας κι άλλοτε τραγουδώντας δίπλα σε μεγάλους τραγουδιστές όπως Στράτο Διονυσίου, Μανώλη Αγγελόπουλο, Ρίτα Σακελαρίου, Μιχάλη Μενιδιάτη, Λευτέρη Πανταζή, Κατερίνα Στανίση, Αντύπα, Γιάννη Πουλόπουλο, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργο Μητσάκη, Γιώργο Αναγνωστάκη, Πάνο Μιχαλόπουλο και άλλους. Πάρα πολλά καλοκαίρια εμφανιζόταν στο Κηποθέατρο ΑΛΣΟΣ του Γιώργου Οικονομίδη παρουσιάζοντας διάφορα θεατρικά κείμενα με παρτενέρ τον Γιάννη Χριστόπουλο, αλλά και δίπλα στον Γιώργο Οικονομίδη που παρουσίαζαν μαζί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Έκανε πάρα πολλές τουρνέ σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έλαβε μέρος σε αρκετά σήριαλ της τηλεόρασης όπως, Ο μεθοριακός σταθμός, Εκείνες κι εγώ, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, Η γειτονιά μας, Το Λούνα Παρκ, στο Θέατρο της Δευτέρας στην ΕΡΤ και σε πολλές εκπομπές του Φρέντυ Γερμανού. Επίσης γύρισε και κάποιες κινηματογραφικές ταινίες όπως, ''Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι'', ''Γυναίκα πιάσαμε παιδί'', ''Κέρατο στο κέρατο'' και άλλες. Ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με τις μεταγλωτίσεις και τη διαφήμιση στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Παντρεύτηκε και χώρισε τον χορευτή και χορογράφο Λάκη Σόφιαλη και δεν απέκτησε παιδιά. Παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, συνεχίζει μέχρι και σήμερα την επιχείρηση του πατέρα της με φωτοτυπικά...
Φιλμογραφία
Κέρατο στο κέρατο (1982)
Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι (1982)
Το ψέμα πάει σύννεφο  (1984)
ΑΠΟ ΤΟhttps://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/