ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

ΕΛΕΝΑ ΚΥΡΑΝΑ

Έλενα (Ελένη) Κυρανά
Τραγουδίστρια.
Φιλμογραφία
Ένοχοι (1966)
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (1969)
Η ταξιτζού (1970)
Όσο υπάρχει έρωτας (1970)
Της ζήλειας τα καμώματα   (1971)
Τα χρώματα της ίριδος  (1975)

Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

ΠΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΚΟΥΤΣΕΛΗΣ

Πάνος (Παναγιώτης - Αθανάσιος) Χατζηκουτσέλης
Γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1945 και μεγάλωσε στην Αθήνα (Εξάρχεια). Αποφοίτησε το καλοκαίρι του 1971 από τη Δραματική Σχολή Αθηνών, του Γ. Θεοδοσιάδη. Μαθητής ακόμα της σχολής συμμετέχει στον όμιλο «ΧΟΡΙΚΑ» της Ζουζούς Νικολούδη, σε αποσπάσματα από χορικά του αρχαίου δράματος: (ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ-ΟΡΝΙΘΕΣ-ΙΧΝΕΥΤΕΣ) με εμφανίσεις στο ΗΡΩΔΕΙΟ, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό… Ως μαθητής επίσης έλαβε το «βάπτισμα της σκηνής» συμμετέχοντας με μικρά ρολάκια στα έργα «12 ΜΗΝΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» στο θέατρο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ και στο θέατρο REX, με το θίασο του Λάμπρου Κωνσταντάρα, στο έργο: «ΤΗΣ ΖΗΛΕΙΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ». Την ίδια εποχή κάνει και τις πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις, στην τότε ΥΕΝΕΔ, ως Κύριος Πολύξερος στην παιδική εκπομπή της Αντιγόνης Μεταξά. Η πρώτη «επίσημη» θεατρική του εμφάνιση γίνεται τον Ιανουάριο του 1972 στο, τότε, νεότευκτο θέατρο ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ με τον θίασο Έλλης Λαμπέτη-Ντίνου Ηλιόπουλου, στο έργο «ΓΛΥΚΕΙΑ ΙΡΜΑ», με το οποίο ξεκινάει μια ξεχωριστή και επιτυχημένη πορεία στο σανίδι, με πάνω από 60 θεατρικές εμφανίσεις σε παραστάσεις (θεατρικές, μιούζικαλ, επιθεωρήσεις). Ο ίδιος θεωρεί ως σημαντικότερους σταθμούς του στο θέατρο, τους ρόλους που έπαιξε στο Θέατρο Έρευνας του Δ. Ποταμίτη, (ΕΚΒΟΥΣ, του Πήτερ Σάφερ), τον «Αμπιγιέρ» και τη πρώτη του φορά στην Επίδαυρο. Aυτή τη περίοδο, εμφανίζεται στο ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΙ ΣΑΛΛΙΒΑΝ (το οποίο θα συνεχιστεί και το χειμώνα). Αξέχαστες είναι οι ερμηνείες του στις τηλεοπτικές σειρές: Άθλιοι της Βίκτωρος Ουγκώ, Εκείνες κι εγώ (1996), Λωξάντρα, Μαντάμ Σουσού (1986), Παιχνίδι του γάτου, και στις ταινίες: Παράσταση για ένα ρόλο (1978), Πατρίς ληστεία οικογένεια (1987), Φάκελος Πολκ στον αέρα (1988). 
Φιλμογραφία
Παύλος Μελάς (1974)[Πίνει καφέ, εκέι που ο Μελάς καλεί σε μονομαχία τον Κολοκοτρώνη]
Παράσταση για ένα ρόλο (1978)
Κομάντος και μανούλια     (1982)
Πατρίς ληστεία οικογένεια (1987)[Πάνος]
Φάκελος Πολκ στον αέρα   (1988)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/phatzikoutselis
ΑΠΟ ΤΟ http://www.press-gr.com/

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

ΝΤΕΜΠΟΡΑ ΣΙΛΤΟΝ - DEBORAH SHELTON

Deborah (Debbie) Shelton
Γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1948. Εκλέχθηκε Μις ΗΠΑ το 1970.
Φιλμογραφία
Ο μέτοικος (1975)
Κραυγές στον άνεμο (1979)
Ανώμαλο φορτίο (1977 [γυναίκα του καπετάνιου]
Κορίτσια με βρώμικα χέρια  (1977)


Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ

Γιάννης Νικητάκης
Χορευτής. Γεννήθηκε το 1949.
Φιλμογραφία
Βίβα Ρένα (1967)
Καλώς ήλθε το δολλάριο (1967)
Ένας ιππότης για τη Βασούλα  (1968)
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)
Η παριζιάνα (1969)
Δάκρυα για έναν αλήτη   (1971)
Τα ομορφόπαιδα  (1971)
ΦΩΤΟΦΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Γιάννης Λαμπρόπουλος
Έγινε γνωστός από το σίριαλ της ΥΕΝΕΔ ''Γυφτοπούλα'' (1975-76), όπου υποδυόταν τον Μάχτο.
Φιλμογραφία
Acropolis Express (1973)

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

ΜΑΡΙΑ ΝΤΕ ΠΕΤΡΙΛΛΟ -MARIA DE PETRILLO

Μαρία Ντε Πετρίλλο (Maria De Petrillo)
Η Μαρία Ντε Πετρίλλο - Βαρλάμου είναι απόφοιτος και πρώτη χορεύτρια της Όπερας της Ρώμης. Η σταδιοδρομία της περιλαμβάνει εμφανίσεις ως πρώτη χορεύτρια στη Σκάλα του Μιλάνου, στο θέατρο Communale Τεργέστης, στο θέατρο Verdi της Φλωρεντίας καθώς και συνεργασίες στην Ιταλία με τους σκηνοθέτες Βισκόντι και Τζεφιρέλλι. Ασχολήθηκε με τον σύγχρονο χορό και την Jazz έχοντας δάσκαλο τον Πωλ Στέφεν (μαθητή του Τζάκ Κόουλ). Ζευγάρι πλέον στην επαγγελματική και προσωπική της ζωή με τον Τάκη Βαρλάμο [πρώτο χορευτή της Λυρικής Σκηνής (1930-2011)], περιόδευσαν σε Ευρώπη και Αμερική. Εμφανίστηκαν στην Όπερα της Βαρκελώνης, στο "Ολυμπιά" του Παρισιού, στην Γερμανία και σε πολλές πόλεις της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής. Συνέχισαν την καριέρα τους στην Ελλάδα όπου εμφανίστηκαν σε θέατρα και κινηματογραφικές ταινίες.  Διευθύνει δική της  σχολή χορού (Σχολή Χορού Βαρλάμου- de Petrillo) και διδάσκει την τέχνη του κλασικού χορού από από το 1979. Έχει κόρη την ηθοποιό Μαργαρίτα Βαρλάμου.  Αναγράφεται στις ταινίες ως Μαρία ντε Πετρίλιο.
Φιλμογραφία
Ηδονή και πάθος (1960)
Τυφλός άγγελος (1960)
Ήρθες αργά (1962)
Η Αθήνα τη νύχτα (1962)
Μάνα γιατί με γέννησες (1963)
Ο μπαμπάς μου κι εγώ   (1963)
Παίξε μπουζούκι μου γλυκό (1965)
Να ζη κανείς ή να μη ζη; (1966)
Καρδιές που ξέρουν ν’ αγαπούν     (1967)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.depetrillodance.gr/

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

ΒΟΥΛΑ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ

Βούλα Πελεκάνου
Κύπρια ηθοποιός και τραγουδίστρια. Ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Ανδρέα Μαυρομάτη (πέθανε στις 18 Ιουλίου 2016) με τον οποίο απέκτησε έναν γιο.
Φιλμογραφία
Αγάπες και καημοί (1967)
Αυτή η νύχτα μένει (2000)

Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

ΤΕΡΨΗ ΚΟΛΟΖΩΦ

Τέρψη Κολοζώφ (Tersicore Kolosoff ή Τέρψι Λέντζι)
Γονείς της οι Γιώργος και Άννα Κολοζώφ. Τέλειωσε το δημοτικό στην Αλεξανδρούπολη,  ενώ το Γυμνάσιο  στην Αθήνα.  Σπούδασε στο Centro Sperimentale di Cinematografia της Ρώμης και εργάστηκε στον κινηματογράφο στην ίδια πόλη. Επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με τον Νίκο Κούνδουρο στην ταινία "Οι παράνομοι" (βοηθός σκηνοθέτη - 1958). Γύρισε την ίδια χρονιά σε συνεργασία με τον τότε σύζυγό της (Umberto Lenzi),  την ταινία "Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα" (ηθοποιός, σεναριογράφος και βοηθός σκηνοθέτη). Στη διάρκεια της χούντας εγκαταστάθηκε εκ νέου στην Ιταλία και δούλεψε στον κινηματογράφο επί σειρά ετών. Το 1970 οργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Premio Roma υπό την αιγίδα του Yπουργείου Πολιτισμού Ιταλίας στα τρία μεγαλύτερα θέατρα της Ρώμης (Σιστίνα, Παριόλι, Ελιζέο). Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε για οικογενειακούς λόγους στην Ελλάδα, όπου γύρισε ντοκιμαντέρ και προεκλογικά διαφημιστικά του ΚΚΕ. Έχει μεταφράσει στα ιταλικά το βιβλίο του Ζήση Σκάρου ''Αστοί και εργάτες''. Έχει λάβει τον έπαινο ποίησης Citta di Roma. Αδελφός της ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ (1940-2014).
Φιλμογραφία
Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958)(Άννα)
ΑΠΟ ΤΟ  http://www.kedros.gr/