'ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1974).
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ SITE ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΣ (ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ) ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ ΑΦΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ. Η ΜΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ''ΚΟΝΟΜΑΕΙ''. ΜΠΡΑΒΟ !!!!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ

Έλλη Βοζικιάδου
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών και τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου  με άριστα. Απόφοιτος επίσης της Γαλλικής Ακαδημίας Αθηνών. Από μαθήτρια δραματικής σχολής θήτευσε ως ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο το οποίο και υπηρέτησε επί μία 20ετία, παίζοντας ρόλους πρωταγωνιστικούς, ιδιαίτερα στην αρχαία τραγωδία, καθώς και στο κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, ελληνικό και ξένο. Στα πρώτα της βήματα συνεργάστηκε με την ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΑΝΔΡΕΑΔΗ)ερμηνεύοντας πρώτους ρόλους στα έργα:«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ»,του ΤΖ. ΜΠΑΡΙ, «ΙΕΡΗ ΦΛΟΓΑ» του ΣΟΜΕΡΣΕΤ ΜΩΜ και «ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ».Συνεργάστηκε επίσης με το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» του ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ, ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον«ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» των ΦΩΤΙΑΔΗ-ΣΤΑΥΡΟΥ (ΜΑΡΙΩ) και στον «ΗΛΙΘΙΟ» του ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΥ (ΑΓΛΑΪΑ ΙΒΑΝΟΒΝΑ ΕΠΑΝΤΣΙΝΑ) καθώς και πρώτους ρόλους στα έργα «ΜΟΝΟΣΑΝΔΑΛΟΣ», «ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ» και «ΧΡΥΣΟ ΧΑΠΙ».  Μετέπειτα συνεργάστηκε με το θίασο τουΜΙΜΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥσε σημαντικούς ρόλους στα έργα:«ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑΖΩ» των ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ-ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΒΕΪΚ»του ΓΙΑΡΟΣΛΑΒ ΧΑΣΕΚ. Το 1970 συνεργάστηκε εκτάκτως με το Κ.Θ.Β.Ε. ερμηνεύοντας το ρόλο της  ΙΟΥΣ στον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ» του ΑΙΣΧΥΛΟΥ σε σκηνοθεσία ΘΑΝΟΥ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, παραχωρηθείσα από το Εθνικό Θέατρο του οποίου ήταν μόνιμη συνεργάτις. Το 1980 αποχωρεί από το Εθνικό Θέατρο και ιδρύουν μαζί με τον σύζυγό της Αρχιμουσικό – Συνθέτη – Συγγραφέα  ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΤΣΗ την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (Αστική – Μη Κερδοσκοπική) «ΘΥΜΕΛΗ» με Κεντρική και Παιδική Σκηνή (στην οποία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση) καθώς και με ποικίλη πολιτιστική δραστηριότητα. Οι πρώτες παραστάσεις που ανέβηκαν στο θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» ήταν «Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ» του ΑΛΜΕΡ ΚΑΜΥ σε σκηνοθεσία ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ όπου εμήνευσε το ρόλο της ΜΑΡΘΑΣ (ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ) και η αρχαία τραγωδία «ΕΛΕΝΗ» του ΕΥΡΙΠΙΔΗ σε σκηνοθεσία ΠΑΝΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ όπου ερμήνευσε τον ομώνυμο ρόλο, παράσταση η οποία περιόδευσε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας. Από το έτος 1982 το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» εγκαθίσταται στην Πλατεία Αμερικής και στην οδό Μοσχονησίων 32, όπου εδρεύει μέχρι σήμερα. Στο χώρο αυτό πρωταγωνίστησε στα εξής έργα τα οποία και σκηνοθέτησε: «Η ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ» του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΥΡΗ,   «ΑΝΝΑ-ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ-ΜΑΓΚΥ» του ΝΙΚΟΥ ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, «Η ΚΥΡΙΑ ΒΕΡΑΝΤΗ» του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ, «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ» του ΜΠΑΜΠΗ ΑΝΝΙΝΟΥ, «ΣΥΖΥΓΟΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΗ» του ΦΡ. ΛΟΝΣΝΤΕΪΛ, «ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» του ΤΕΝΝΕΣΣΗ ΟΥΪΛΙΑΜΣ, «ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ» του ΖΑΝ ΖΕΝΕ, «ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ» του ΕΥΓΕΝΙΟΥ Ο ’ΝΗΛ, «ΕΛΕΝΗ» του ΕΥΡΙΠΙΔΗ, «ΗΛΕΚΤΡΑ» του ΣΟΦΟΚΛΗ, «Ο ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ» του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, «Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ» του ΜΟΛΙΕΡΟΥ, «ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΑΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΕΚΕΙΝΗ» του ΕΝΝΟΥΑΡΝΤΟ ΜΑΝΕ, «ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ» του ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΟΥ. Ως θιασάρχις ανέπτυξε επίσης συγγραφική δραστηριότητα γράφοντας θεατρικά έργα για παιδιά:     «ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΤΣΑΡΤ», «ΜΙΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙΑ», «ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ» και διασκευάζοντας έργα για παιδιά: «ΧΑΪΝΤΙ Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ» της ΓΙΟΧΑΝΑΣ ΣΠΙΡΙ, «ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ» από την όπερα του Ροσσίνι, λιμπρέττο Τζ. Φερρέττι, «Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ» του Χ. Κ. Άντερσεν, «ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΠΑΠΑΚΙ» του Χ. Κ. Άντερσεν, «Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» των α/φών Γκριμμ, «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ» των α/φών Γκριμμ, «Ο ΦΑΣΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΗ» του Χ. Κ. Άντερσεν και μεταφράζοντας τα εξής θεατρικά έργα: «Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» του ΤΕΝΝΕΣΣΗ ΟΥΪΛΙΑΜΣ», «ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ» του ΕΥΓΕΝΙΟΥ Ο’ ΝΗΛ, «ΣΥΖΥΓΟΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΗ» του ΦΡ. ΛΟΝΣΝΤΕΪΛ. Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, Συνθετών και Μεταφραστών. Το 1991 στο χώρο του θέατρου «ΘΥΜΕΛΗ» ιδρύθηκε του «ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΘΥΜΕΛΗ» στο οποίο δίδαξε υποκριτική, αγωγή του Λόγου και ορθοφωνία μαζί με πολλούς διακεκριμένους καθηγητές.  Ως καθηγήτρια υποκριτικής συνεργάστηκε με τη Ανωτέρα Δραματική Σχολή της ΜΑΙΡΗΣ ΤΡΑΓΚΑ και ως καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας και ποίησης δίδαξε στο “CITY LITTERARY INSTITUTE” του Λονδίνου.          Ενδυματολόγος από το έτος 1985 με το ψευδώνυμο "ΕΛΣΑ ΒΩΚΟΥ". Ομιλεί άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.
Φιλμογραφία
Η δίψα (1957)
Ηλέκτρα (1962) (I)
Ηλέκτρα (1962) (II)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.thymelitheater.com/

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΠΑΔΟΥΚΑ

Ολυμπία Παπαδούκα
Γεννήθηκε το 1917 και πέθανε στις 27 Ιουλίου 2011.
Υπήρξε  ηθοποιός, συγγραφέας και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Γεννημένη από φτωχή οικογένεια, μαθήτευσε στο πλάι της Μαρίκας Κοτοπούλη, ενώ σπούδασε παράλληλα και μουσική. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής υπήρξε ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του ΕΑΜ Θεάτρου, ενώ στο σπίτι της έκρυβε τον πολύγραφο όπου τυπώνονταν πολλές από τις προκηρύξεις της οργάνωσης - μάλιστα μια φορά οι κρυμμένες προκηρύξεις της έπεσαν πάνω στη σκηνή! Για την αγωνιστική της δράση, η Ολυμπία Παπαδούκα «ανταμείφθηκε» με την καταδίκη της και τον εγκλεισμό της στις Γυναικείες Φυλακές Αβέρωφ από το 1948 έως το 1952. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της, η ηθοποιός θεωρήθηκε «αντιηγετική» και για τον λόγο αυτό διατυπώθηκαν κατηγορίες εναντίον της από την κομματική ηγεσία του ΚΚΕ της φυλακής. Μετά την αποφυλάκισή της πήρε μέρος σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, ραδιοφωνικά έργα και κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ των οποίων αξέχαστη θα μείνει η εμφάνισή της στο πλάι της Μελίνας Μερκούρη στη «Φαίδρα» το 1962 και στην «Κραυγή γυναικών» το 1978, αλλά και στα «Η Κύπρος στις φλόγες» (1964) και «Δάφνις και Χλόη» 1966. Την εμπειρία της από τη φυλακή η Ολυμπία Παπαδούκα κατέγραψε το 1981 στο βιβλίο της «Γυναικείες Φυλακές Αβέρωφ», ίσως το καλύτερο για τη γυναικεία εμπειρία της φυλακής, όπως σημειώνει η ιστορικός Τ. Βερβενιώτη. Σε αυτό, πέρα από τις αφηγήσεις που καταγράφονται, περιλαμβάνονται και φωτογραφίες που έβγαλε η ίδια παράνομα από την είσοδο και τους εσωτερικούς χώρους του κτηρίου των γυναικείων φυλακών. Ακόμη, πριν από μερικά χρόνια, αποτύπωσε με τη φωνή της τραγούδια των φυλακισμένων γυναικών σε cd που κυκλοφόρησε το 2002. Επίσης την εμπειρία και τη γνώση της για τον κόσμο του θεάτρου κατά τη διάρκεια της Κατοχής η Ολ. Παπαδούκα αποτύπωσε στο βιβλίο της «Το θέατρο της Αθήνας, Κατοχή - Αντίσταση - διωγμοί», μια ιδιαίτερα σημαντική μαρτυρία για το ΕΑΜ των ηθοποιών. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αδελφός της, Θανάσης Παπαδούκας, υπήρξε οπερατέρ του κινηματογραφικού συνεργείου του ΕΛΑΣ, από το φθινόπωρο του 1944 μέχρι λίγο μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας.
Φιλμογραφία
Phaedra (1962)
Η Κύπρος στις φλόγες (1964)
Δάφνις και Χλόη '66 (1966)
Κραυγή γυναικών (1978)
ΑΠΟ ΤΟ http://gzmosxos.blogspot.bg/

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

ΤΖΕΣΙΚΑ ΝΤΑΜΠΛΙΝ - JESSICA DUBLIN

Jessica Dublin
Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 9 Ιουλίου 1918 και πέθανε στις 21 Ιουλίου 2012.
Φιλμογραφία
Ψυχή και σάρκα (Εσύ κι' εγώ) (1974)
Το αγκίστρι (1976)[ξανθιά κυρία]
Το κορίτσι βόμβα (1976)
Ζω για τον έρωτα (1976)
Ερωτικά ζευγάρια (1976)
The Devil's men   (1976)[κ. Ζάγκρος]
Τα παιδιά του διαβόλου (1976)[Πατρίτσια]
Το χαμόγελο της Πυθίας  (1979)

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΙΡΗ ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ

Μαίρη Σχοιναράκη
Το όνομα δίνεται με επιφύλαξη.
Φιλμογραφία
Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963)[συμμαθήτρια Βουγιουκλάκη]
Τα κόκκινα φανάρια (1963)[εργαζόμενη στη Τρούμπα]
Η ψεύτρα (1963)[καλεσμένη]
Η σωφερίνα (1964)[υπηρέτρια]

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γιώργος Γεωργίου 
Φιλμογραφία
Ο άχρηστος της κοινωνίας (1956)
Ο θάνατος θα ξανάρθει   (1961)
Ο θάνατος του παλλικαριού (1961)
Εταιρία θαυμάτων (1962)
Η βουλευτίνα (1966)
Ο καμπούρης (1966)
Ο αλύγιστος (1968)
Οι βάσεις και η Βασούλα (1975)
Τον καιρό των Ελλήνων  (1981)
Πέτρινα χρόνια  (1985)

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

ΛΙΤΣΑ ΣΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Λίτσα Σακελλαρίου
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 21 Οκτωβρίου 1946. Τραγουδίστρια με πανέμορφη παρουσία και υπέροχη φωνή, αλλά δεν κατάφερε να γίνει πρώτο όνομα.Την  ανακάλυψε ο μαέστρος Γεράσιμος Λαβράνος, ο οποίος και την χρησιμοποίησε σε συναυλίες και λίγες ηχογραφήσεις. Μια σπουδαία φωνή που στα χρόνια του ‘80 χάθηκε από το καλλιτεχνικό στερέωμα.
Φιλμογραφία
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970)
Το όνειρο της Κυριακής  (1970)
Ιδιωτική μου ζωή (1971)
Αιχμάλωτοι του μίσους  (1972)
Γυμνό φωτομοντέλο (1978)

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Τέρενς Κουίκ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18 Φεβρουαρίου 1947. Δημοσιογράφος και πολιτικός.
Φιλμογραφία
Ο αντιφασίστας   (1972)[δημοσιογράφος]
Προς την ελευθερία  (1996)  

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

ΤΩΝΗΣ ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ

Τώνης Βαβάτσικος
Γνωστός σύγχρονος τραγουδιστής και τραγουδοποιός της ελαφρο-λαϊκής μουσικής γεννημένος το 1930 στον Βόλο, με πολυετή προσφορά στο Τραγούδι και πολλές εμφανίσεις σε Κέντρα καθώς και συμμετοχές στα Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσ/νίκης (1ο βραβείο το 1974 με το τραγούδι "Ποιος να ξέρει στο βλέμμα του πίσω τί κρύβει ο Θεός για μας", σε στίχους και μουσική δική του. Επίσης, εμφανίσεις το 1974, 1978, κ.λπ.). Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία με το τραγούδι του Κ. Πρέντα «Παρηγοριά μου». Άλλες επιτυχίες του(Αθήνα 1968)::"Απόψε στ' όνειρο", "Στείλε Θεέ μου", "Το κόκκινο φως", "`Ηταν η πιο όμορφη εποχή". Ο τελευταίος προσωπικός του δίσκος "Τζάμπα είναι τα όνειρα"(1994 κυκλοφορεί και σε CD। Αλλοι δίσκοι του:«Ποιος να ξέρει στο βλέμμα του πίσω» (1974), «Ολα είναι σχετικά» (1977). Επίσης, συμμετοχή στους δίσκους:«Ερωτικά ψιθυρίσματα» (1968), «35 χρόνια μαέστρο πάμε» (1991), κ.λπ. Πέθανε στις 28 Ιουλίου 2008 μέσα σε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου από τον 'Αγιο Ιωάννη Πηλίου, όπου έκανε διακοπές.
Φιλμογραφία
Χωρίς ιδανικά (1965)
ΑΠΟ ΤΟ http://lefobserver.blogspot.bg/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ www.discogs.com

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

ΤΩΝΗΣ ΓΙΑΚΩΒΑΚΗΣ

Τώνης Γιακωβάκης
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1931. Ξεκίνησε το θέατρο σε μικρή ηλικία με τον ερασιτεχνικό θίασο των Ελλήνων στη συνοικία Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης και λίγα χρόνια αργότερα συμμετείχε στον περιοδεύοντα στην Πόλη θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη παίζοντας στον Έμπορο της Βενετίας του Σαίξπηρ, με πρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Βεάκη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, και το 1960 ξεκίνησε την καριέρα του σαν επαγγελματίας ηθοποιός. Συνεργάστηκε με πολλούς ιδιωτικούς θιάσους, με το ΚΘΒΕ, και με το Εθνικό Θέατρο. Είχε συμμετάσχει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες («Απουσίες», «Αγρίμι», «Ηθελε να γίνει βασιλιάς», «Δεξιότερα της Δεξιάς», κ.ά.), ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικές σειρές (Ορκιστείτε παρακαλώ, Οι τελευταίοι εγγονοί, Τμήμα Ηθών, Το τρίτο στεφάν, Της Ελλάδος τα παιδιά, Μη μου γυρνάς την πλάτη κ.ά.). Απεβίωσε στις 6 Σεπτεμβρίου 2004, στην Αθήνα, από πνευμονικό οίδημα και κηδευτηκε στην Αναβυσσο.
Φιλμογραφία
Παραλάβατε διορισμόν (1996)
Δεξιότερα της δεξιάς (1989)
Ένας αλλά... λέων: Best of the best (1988)
Απουσίες (1987)
Γλυκιά πατρίδα (1986)
Εν πλω (1986)
Το κορίτσι της Μάνης (1986)
Μετέωρο και σκιά (1985)
Πήρες πτυχίο (1985)
Αγκαλίτσας: Ένα εξαγόμενο κορόιδο (1985)
Ο ροζ γάτος (1985)
Έλα να γυμνωθούμε ντάρλινγ (1984)
Καμικάζι αγάπη μου (1983)
Εγώ και το πουλί μου (1982)
Η στροφή (1982)
Πάτερ γκομένιος (1982)
Πανικός στα σχολεία (1982)
Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (1981)
Παραγγελιά (1980)
Το αγρίμι (1960)
Το κορίτσι της Μάνης (1960)