ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

ΠΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΤΑΣ

Πάνος Κορκότας
Γεννήθηκε στην Καβάλα.
Φιλμογραφία
Ο Αγκαλίτσας  (1985)  
Αν Ηταν το Βιολί Πουλί...  (1984)  
Το Ψώνιο  (1983)  
Εγώ... και το Πουλί μου  (1982)  
Η Μανούλα, το Μανούλι και ο Παίδαρος  (1982)  
Και ο Πρώτος Ματάκιας (1982) [Μανώλης]  
Η Νονά (1981) [υπνωτιστής]  
Το Μεγάλο Ρουθούνι (1981)  
Γεύση από Ελλάδα!  (1980) [αστυνομικός]  
Καθένας με την Τρέλα του  (1980)  
Ο φαλακρός μαθητής (1979)
Ο παρθενοκυνηγός (1980)
Ιπποκράτης και Δημοκρατία (1972)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

ΜΑΙΡΗ ΘΗΒΑΙΟΥ

Μαίρη Θηβαίου-Παπαδοπούλου
Σουμπρέτα του Μουσικού θεάτρου. Αδελφή του κωμικού  Αντώνη Παπαδόπουλου (1932-1983),
σύζυγος του ηθοποιού Νίκου Θηβαίου (1906-1993)
και μητέρα του τραγουδοποιού Χρήστου Θηβαίου.
Φιλμογραφία
Ο ταξιτζής   (1962)
Ο θάνατος του Αλέξανδρου 1966
Ένας απένταρος λεφτάς    (1967)
Ο μεθύστακας του λιμανιού  (1967)
Ο φιγουρατζής  (1968)
Το ξενοδοχείο των διεφθαρμένων (1972)
Το τρίπτυχο της αμαρτίας (1972)
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης   (1973)
1922   (1978)  
Από που πάνε για τη χαβούζα (1978)
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
Ήταν άξιος (1982)
Χωρίς μάρτυρες (1983)
Δάσκαλε τι δίδασκες; (1983)
Ο ψύλλος (1992) (1990)

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΟΥ

Σταυρούλα - Σούλα Νικηφορίδου
Χορεύτρια και ηθοποιός της επιθεώρησης. Αδελφή της, η Φρόσω Νικηφορίδου.
Φιλμογραφία
Τα κόκκινα φανάρια (1963)
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1967)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΝΙΑΣ

Γιάννης Ντουνιάς
Γεννήθηκε στην Κοκκινιά στις 17 Οκτωβρίου 1943. Ξεκίνησε την καριέρα του με το τραγούδι "ΕΜΠΑΙΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΕΜΠΑΙΝΕ" που ήταν ο πρώτος του δίσκος και η πρώτη μεγάλη του επιτυχία. Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες επιτυχίες όπως : "ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΥ" ( που έδωσε τον τίτλο στην ομώνυμη επιθεώρηση στο θέατρο "ΠΑΡΚ" όπου και τραγουδούσε το τραγούδι αυτό.) "Ο ΤΑΡΖΑΝ" "ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ" "ΝΥΧΤΑ ΟΝΕΙΡΟΜΑΝΑ" "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ" "ΝΑ ΣΕ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΛΑ" "ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΕΝΑ ΜΩΡΟ" κι άλλες πολλές . Έχει τραγουδήσει συνθέσεις των: Γ.Καραμπεσίνη Γ.Ζαμπέτα, Γ.Μαρκόπουλου, Γ.Χατζηνάσιου, Ν.Πετρίδη, Α.Πάνου, Μ.Πλέσσα, Γ.Κατσαρού, Χ.Νικολόπουλου, Τ. Μουσαφίρη, Αλέκου Χρυσοβέργη, Θ.Καμπουρίδη, Ν.Καρανικόλα και πολλών άλλων. Σε στίχους των: Πυθαγόρα, Μ.Μπιζάνη, Β.Παπαδόπουλου, Σ.Γιατρά, Β.Ξανθοπούλου, Ε.Θαλασσινού, Γ.Λευκαδίτη και πολλών άλλων. Έχει τραγουδήσει σε πολλές ταινίες. Μας έχει δείξει όμως και το υποκριτικό του ταλέντο (ως πρωταγωνιστής) μαζί με τη Δούκισσα στην ταινία που είχε τον τίτλο "ΠΟΥ ΠΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ". Έχει εμφανιστεί στα καλύτερα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και στις πιο πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Την άνοιξη του 2006 επανήλθε δισκογραφικά με ένα C.D με δώδεκα γνήσια λαїκά τραγούδια σε στίχους και μουσική του Βαγγέλη Κορακάκη με τον τίτλο "ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΜΑΤΑ" που κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρία "ΔΙΚΤΥΟ". Ακολούθησε ένα CD με τίτλο "ΠΑΝΤΑ ΛΑΪΚΑ" που κυκλοφόρησε από την "GENERAL" με 20 τραγούδια που είχε τραγουδήσει ο Στέλιος Καζαντζίδης στον οποίο ο Γιάννης Ντουνιάς πάντα είχε μεγάλη αδυναμία. Η πιο πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά είναι ένα CD με 13 λαϊκά τραγούδια με τίτλο ¨Ο ΣΕΒΝΤΑΣ¨ που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2010 και που υπογράφουν οι δημιουργοί: Πάρις Μήτσου, Β.Παπαδόπουλος, Άκος Δασκαλόπουλος και Βέτα Ξανθοπούλου, για τους στίχους και οι Θανάσης Βασιλάς, Μανώλης Καραντίνης Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παντελής Αμπαζής, Βασίλης Κορακάκης και ο Βαγγέλης Κορακάκης για την μουσική.
Φιλμογραφία
Ο Ανθρωπος Ρολόι (1972) 
Διακοπές στο Βιετνάμ (1971)  
Πού Πας Χωρίς Αγάπη (1970) [Αλέξης Φλωράς]
ΑΠΟ ΤΟ http://dimiourgia-epikinonia.blogspot.bg/

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

ΜΑΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Μάνος Φιλιππίδης
Πατέρας του Ανδρέα Φιλιππίδη (1919 - 1989).
Φιλμογραφία
Ο Ανήφορος του Γολγοθά  (1917) [Πόντιος Πιλάτος]
Η Προσφυγοπούλα (1938)  [Λουκάς]  
Οταν ο Σύζυγος Ταξιδεύει  (1938)  [ο σύζυγος]  
Αγνούλα  (1939)
Παπούτσι από τον Τόπο σου  (1946)  
Τον παλιό εκείνο τον καιρό (1964)

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ - ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗ

Ελένη Ιωάννου - Κοτζαμπάση
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Ιανουαρίου 1959.  Από το 1976 έως το 1978 σπούδασε στη σχολή Μασαλά ενώ τον επόμενο χρόνο στη σχολή του Βασίλη Ρίτσου.
Φιλμογραφία
Η φόνισσα (1974)

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

ΚΟΜΠΑΡΣΑ

































Κομπάρσα

Την βρήκαμε σε 5 ταινίες
Φιλμογραφία
Η παριζιάνα (1969)[γειτόνισσα Βλαχοπούλου]
Ο Θανάσης, η Ιουλιέτα και τα λουκάνικα (1970)[στη παρέλαση]
Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης (1971)[στη κηδεία]
Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ο φαντασμένος (1973)[στο ξενοδοχείο ''Μεγάλη Βρετανία'']
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ