ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ.ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

ΛΑΚΗΣ ΚΑΖΑΝ

Λάκης Καζάν (Ελευθέριος Πέτρου)
Σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός.
Φιλμογραφία
Και οι πέντε ήταν κολασμένες   (1968)[βαρκάρης]
Αμαρτωλές τσιγγάνες (1969)
Αυτές τον έστειλαν στο θάνατο     (1970)[βοσκός]
Μια παρθένα εκδικείται (1973)
Ο ψαράς και οι τουρίστριες (1974)

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

ΚΙΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

Κία Λυμπέρη
Χορεύτρια. Αναδείχθηκε Β΄ Μις Ελλάς" με το ψευδώνυμο  "Κία"  στα καλλιστεία του 1963.
Φιλμογραφία
Τα παλιόπαιδα (1963)
Κάτι να καίει (1964) 
Λόλα  (1964)  

Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΡΑΚΑΔΑΣ

Λευτέρης Τρακάδας
Φιλμογραφία
Χειροκροτήματα (1944)
Καταδρομή στο Αιγαίον    (1946)
Αδούλωτοι σκλάβοι (1946)
Μαρίνα (1947)
Το παιδί μου πρέπει να ζήσει (1951)
Όσο υπάρχουν γυναίκες (1959)
Ριρίκα (1951)
Κόκκινα τριαντάφυλλα   (1955)
Οι τουρίστες (1963)
Αλύγιστη στη ζωή (1964)
Είναι ένας... τρελλός τρελλός τρελλός Βέγγος (1965)
Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας (1966)

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ

Νίκος Μοσχονάς
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/9/1907. Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο (1925) και στο Εθνικό Ωδείο (1928-1929). Πρωτοεμφανίστηκε το 1930 τραγουδώντας Σπαραφουτσίλε [Ριγολέττος/Rigoletto] και Ντον Μπαζίλιο [Ο κουρέας της Σεβίλλης/Il barbiere di Siviglia]. Ακολούθησαν ρόλοι από την Κάρμεν [Carmen] και το Στοιχειωμένο γεφύρι του Σακελλαρίδη. Το 1934 συμμετείχε στην αιγυπτιακή περιοδεία του Εθνικού Μελοδραματικού Ομίλου υπό τον Καλομοίρη. Το 1936 μετέβη στην Ιταλία με υποτροφία του Δήμου Αθηναίων για περαιτέρω σπουδές. Εκεί τον άκουσε σε ακρόαση ο διευθυντής της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης (ΜΕΤ) και του προσέφερε συμβόλαιο συνεργασίας. Ξεκίνησε την 25χρονη συνεργασία του με τη ΜΕΤ το 1937 ως Ράμφις [Αΐντα/Aida] και καθιερώθηκε ως διάδοχος του κορυφαίου Ιταλού βαθύφωνου Έτσιο Πίντσα. Το 1938 τραγούδησε στο Ρέκβιεμ [Requiem] του Βέρντι εγκαινιάζοντας μακρόχρονη συνεργασία με τον Αρτούρο Τοσκανίνι. Ερμήνευσε ευρύτατο ρεπερτόριο πρωταγωνιστικών ρόλων βαθύφωνου δίπλα σε κορυφαίους μονωδούς, σε σημαντικά λυρικά θέατρα των Η.Π.Α. Παράλληλα, τραγουδούσε στην Ιταλία: Φεστιβάλ Φλωρεντινού Μάη, Σκάλα του Μιλάνου, Βασιλικό Θέατρο Ρώμης, Τορίνο κ.α. Συμμετείχε σε συναυλίες με κορυφαίες ορχήστρες ανά τον κόσμο. Το 1945 απέκτησε αμερικανική υπηκοότητα. Το 1950 τραγούδησε με τη Μαρία Κάλλας στο Μεξικό, στις όπερες Αΐντα και Ο τροβαδούρος [Il trovatore]. Φημισμένες υπήρξαν οι ερμηνείες τ
ου στις όπερες Οθέλλος [Otello], Τζοκόντα [La Gioconda], Ο τροβαδούρος [Il trovatore], Λουτσία ντι Λαμμερμούρ [Lucia di Lammermoor], Φάουστ [Faust], Μποέμ [La bohème]. Με την ΕΛΣ συνεργάστηκε την τετραετία 1959-1963, ερμηνεύοντας τους ρόλους: Μεφιστοφελής [Φάουστ/Faust], Πατέρας Γκουαρντιάνο [Η δύναμη του πεπρωμένου/La forza del destino] και Φιέσκο [Σιμόν Μποκκανέγκρα/Simon Boccanegra]. Δίδαξε στην Ακαδημία Φωνητικών Τεχνών της Φιλαδέλφειας (Η.Π.Α.). Τιμήθηκε με το Βασιλικό Παράσημο του Φοίνικα. Πέθανε στην Πενσυλβάνια των  Η.Π.Α. στις 17/9/1975. Διαθέτει αρκετή δισκογραφία.

Φιλμογραφία
Ο άσωτος (1963)
ΑΠΟ ΤΟ http://virtualmuseum.nationalopera.gr/

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Μαριέττα Κουτσοπούλου
Φιλμογραφία
Ψιτ... κορίτσια! (1959)
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960)
Ραντεβού στην Κέρκυρα (1960)[φίλη Αλεξανδράκη]
Ήρθες αργά (1961)

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ

Νικηφόρος Αργυριάδης
Φιλμογραφία
Ουρανός (1963)
Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) [ταβερνιάρης]
Ησαϊα... μη χορεύεις (1969) [πατέρας νύφης στο διαφημιστικό τρέιλερ]

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

ΜΗΤΣΙ ΚΑΡΑ

Μήτσι Καρά (Δήμητρα Καπετανοπούλου)
Γεννήθηκε το 1941 στην Αίγυπτο. Αντικατέστησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη λόγω της εγκυμοσύνης της, στα δύσκολα και μακρινά πλάνα, των ταινιών, ''Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά'' και  ''Η νεράιδα και το παλλικάρι''. Ήρθε στην Ελλάδα το 1956 και το 1960 είχε συμμετείχε στα Καλλιστεία. Είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι την τελευταία πεντάδα. Το επάγγελμά της ήταν μοδίστρα στον Οίκο Τσοπανέλη, όπου έραβε φορέματα και η βασίλισσα Φρειδερίκη. Το 1961 η Μίτσι παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε με τον σύζυγό της Γιάννη Καρά (Καραθανάση) στην Αυστραλία.... Το 1965 επέστρεψε με τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά στην Ελλάδα και πήρε μέρος σε ένα διαφημιστικό για προϊόντα μαλλιών και το 1969 έγινε η «Αλίκη στη θέση της Αλίκης». Η συνεργασία θα συνεχιζότανε αλλά η Μίτση εγκαταστάθηκε ξανά στο εξωτερικό.
Φιλμογραφία
Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά (1969)
Η νεράιδα και το παλλικάρι (1969)
ΑΠΟ ΤΟ  http://neoskosmos.com/