ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΚΑΒΟΥΛΗ

Ειρήνη Κακαβούλη
Η  Ειρήνη Κακαβούλη γεννήθηκε το 1948 στη Χαλκίδα. Σπούδασε στη δραματική σχολή Γ. Θεοδοσιάδη το 1974. Πρώτη της εμφάνιση ήταν στο χορό του Εθνικού Θεάτρου στην τραγωδία του Αισχύλου "Χοηφόροι" (1973). Στη συνέχεια, συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τους Κ. Καρρά, Κ. Βουτσά, Δ. Παπαμιχαήλ, Σ. Γιούλη, Γ. Πάντζα, Ν. Κούρκουλο κ.ά. Πρωταγωνίστησε στην ταινία "Ηλιογραφία" (1978) του Δ. Δημογεροντάκη, ενώ έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής από τον ρόλο της εισαγγελέως που ερμήνευσε στις τηλεοπτικές σειρές "Καλημέρα Ζωή" και "Λάμψη" του Νίκου Φώσκολου (από το 1999)." Έφυγε" από κοντά μας στις 14 Οκτωβρίου 2004.
Φιλμογραφία
Η σκοτεινή καταγραφή μιας ηλιογραφίας (1977)
Ο ήλιος του θανάτου (1978)
Τα παιδιά της πιάτσας (1979) [Βγενιώ Παπαλαούρδα] 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=208616622832975&set=pb.100010539152921.-2207520000.1512463773.&type=3&theater
ΑΠΟ ΤΟ http://plamprianou.wixsite.com/

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

ΕΒΙΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Εβίτα Ηλιοπούλου
Γεννήθηκε το 1964. Κόρη του Ντίνου Ηλιόπουλου και της  Χίλντεγκαρντ Βίτσερ.
Φιλμοφραφία 
Οι κυρίες της αυλής (1966)

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Γιάννης Κόκκινος 
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε θέατρο, Κινηματογράφο και Μουσική στα ωδεία Ελληνικό και Ορφείο Αθηνών. Δούλεψε με τους θίασους: Πειραϊκό θέατρο του Δημήτρη Ροντήρη (Πέρσες), Νίκου Χατζίσκου (Ιούδας, Αρραβωνιάσματα), Κ.Θ.Β.Ε (Σίβυλα, Σαλώμη ), Νέα σκηνή Κωστή Λειβαδέα (Αντιπρόσωπος, Αγαπητικός της Βοσκοπούλας, Δέκα μικροί νέγροι), Θέατρο Αμιράλ, Θίασος Μπάρκουλη, Καζή, Μιχαλόπουλου (Μιας πεντάρας νιάτα), θέατρο Αυλαία, Θίασος νέων ηθοποιών (Ο θάνατος θα ξανάρθει, Δέκα μικροί νέγροι), Θέατρο Κύβος (Εδώ Ροβινσώνας), Θίασος Μπάρκουλη (Τόπο στα νιάτα). Το 1958 ίδρυσε το θίασο με ερασιτέχνες "Όμιλος νέων Καλλιτεχνών" και το 1969 τον Όμιλο αρχαίας Τραγωδίας (Πέρσες, Αίας). Το 1978 ίδρυσε μαζί με τον Σάββα Τασίου και την Βάνα Κουρμπόγλου τη θεατρική εταιρία "Λαϊκό θέατρο Πειραία" ενώ το 1999 τη θεατρική εταιρία "Θέατρο του Παιδιού". Ήταν σκηνοθέτης οκτώ χρόνια στη θεατρική ομάδα Δήμου Οινοφύτων. Οργάνωσε το Ψαράδικο Πανηγύρι, ανοικτή εκδήλωση στο Κερατσίνι, θεατρικές παραστάσεις στις Μητροπόλεις Νικαίας-Πειραιά-Δημητριάδος από το 1978 έως το 1984, καθώς και την Αναπαράσταση της Μάχης Καλπακίου. Υπηρέτησε σαν καθηγητής μουσικής στο Υπουργείο Παιδείας. Ασχολείται με το Παιδικό Θέατρο από το 1966. Έχει γράψει 15 θεατρικά παιδικά έργα, δύο μονόπρακτα, δύο μουσικές επιθεωρήσεις, 5 αναπαραστάσεις, 3 ιστορικά έργα και ένα βιβλίο "Πρακτική μέθοδος της θεωρίας της μουσικής". Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 40 θεατρικά έργα.
Φιλμογραφία 
Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964) [αστυνομικός με Βελέντζα]
Ξένοιαστος παλαβιάρης (1971) [αστυνομικός στο αεροδρόμιο]
ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/

Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

ΤΖΩΝ ΣΤΑΚΑΣ

Τζων Στάκας
Τραγουδιστής  με ελάχιστη πορεία στη δισκογραφία αλλά και μικρή παρουσία στον κινηματογράφο.
Φιλμογραφία
Χαρούμενο ξεκίνημα (1954)
Ο Ιππόλυτος και το βιολί του (1963)
Οι κυρίες της αυλής (1966) [Αμερικάνος]

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ

Γιώργος Δαρζέντας
Χορευτής. Μαζί με την Ντόροθυ Μούρ ήταν σπουδαίο χορευτικό
ζευγάρι με επιτυχημένες εμφανίσεις σε βαριετέ και επιθεωρήσεις..
Φιλμογραφία
Αδικία (1966)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΣΚΟΣ

Γιάννης Μπέσκος
Φιλμογραφία 
Η ωραία της Ρούμελης (1962)
Ο κατήφορος μιας ορφανής / Το παραστράτημα μιας ορφανής (1966) [Λάκης Ιωαννίδης]
ΑΠΟ ΤΟ https://90lepta.com/

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ















Κομπάρσος

Φιλμογραφία
Μια ζωή την έχουμε (1958) [εργαζόμενος στην τράπεζα]
Έρωτας με δόσεις (1959)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Κορόιδο γαμπρέ (1962)  [ένοικος στη πολυκατοικία που μένουν Αυλωνίτης - Σταυρίδης]
Αφήστε με να ζήσω (1965) [εργάτης που ψάχνει για δουλειά]
Το χρήμα ήταν βρώμικο (1967) [αστυνομικός]
ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

ΡΙΤΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Ρίτα Σακελλαρίου
Μία από τις γνήσιες λαϊκές φωνές, η Ρίτα Σακελλαρίου γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης, στις 22 Νοεμβρίου του 1934. Έχασε τον πατέρα της στον εμφύλιο και παντρεύτηκε από ανάγκη, σε ηλικία 14 ετών. Από αυτό το γάμο απέκτησε δύο παιδιά και όταν χώρισε έπιασε δουλειά ως εργάτρια στα Λιπάσματα, στου Παπαστράτου, ακόμα και στη χωματερή. Ως τραγουδίστρια πρωτοεμφανίστηκε στο Μύλο, στο Πέραμα. Εκεί την ανακάλυψε ο Στέλιος Χρυσίνης που της έδωσε τα πρώτα της τραγούδια. Έπειτα βρέθηκε στο Φαληρικό, στις Τζιτζιφιές, να κάνει σεγκόντα στον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Γιάννη Παπαϊωάννου, με τους οποίους συνεργάστηκε οχτώ χρόνια και λίγο αργότερα έγινε «πρώτο όνομα» στην Τριάνα του Χειλά με το τραγούδι ''Ιστορία μου, αμαρτία μου''. Στο μεταξύ, είχε γνωρίσει το δεύτερο σύζυγό της, τον παλαιστή Σιδηρόπουλο, με τον οποίο άνοιξαν το κέντρο Κουίν Αν στην εθνική οδό. Από τα τραπέζια του πέρασαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής, όπως ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Σπύρος Άγκνιου, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Αντονι Κουίν και η Μελίνα Μερκούρη, για να απολαύσουν τα σουξέ της Ρίτας: ''Παράνομή μου αγάπη'', ''Κάθε ηλιοβασίλεμα'', ''Αν κάνω άτακτη ζωή''. Πιστός θαυμαστής της ήταν βέβαια και ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ήθελε πάντα να του τραγουδά και να χορεύει το ''Αυτός ο άνθρωπος, αυτός''. Η χρυσή εποχή του Κουίν Αν κράτησε πέντε χρόνια, όσο και ο δεύτερος γάμος της, από τον οποίο απέκτησε ακόμα τρία παιδιά. Όταν πήγε στη Νεράιδα, μαζί με την Άννα Βίσση, ο κόσμος την αναγνώρισε μόνο από τη φωνή. Είχε αδυνατίσει πολύ κι είχε βαφτεί ξανθιά. Τότε, το 1986, ο Νίκος Καρβέλας της πρότεινε να κάνουν δίσκο. Η Γάτα («Είναι γάτα ο κοντός με τη γραβάτα») ήταν το σουξέ που δεν περίμενε από το δίσκο ''Αρέσω''. Ακολούθησαν ''Οι σαραντάρες=δύο εικοσάρες'', ''Αυτός ο έρωτας αυτό το αγόρι'', αλλά και το ''Εγώ δεν πάω Μέγαρο''. Η Ρίτα Σακελλαρίου πέθανε στις 6 Αυγούστου του 1999, χτυπημένη από την επάρατο νόσο.
Φωτογραφία (ως ηθοποιός)
Η μοδιστρούλα (1964)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://whoiswhogreece.wordpress.com/
ΑΠΟ ΤΟ https://www.sansimera.gr/