ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μιχαλακόπουλος Γιώργος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938.
Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, το 1961. Διετέλεσε και καθηγητής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Θεάτρου.
Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων κατά την περίοδο 1974-1986, ενώ διατέλεσε και Αντιπρόεδρος ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Ιθάκη - Έξοδος - Στροφή - Παρέμβαση). Οργάνωσε στις φυλακές Κορυδαλλού με φυλακισμένους στο θεατρικό εργαστήρι 1981.
Το 1973 ίδρυσε το Θέατρο Σάτιρας και έπαιξε στα έργα: "Ω, τι κόσμος μπαμπά" (του Κώστα Μουρσελά), "Ας παίξουμε τους δολοφόνους", "Σάκκο και Βαντζέττι", "Συνεργός" (του Ντύρεμαντ), "Αίτηση σε γάμο", "Βλαβερές συνέπειες του καπνού" (του Τσέχωφ). Παιδική σκηνή «Τα παιδιά στο δάσος του Ρομπέν» (Τζόν Κρόκερ).
Σαν θεατρικός σκηνοθέτης, σκηνοθέτησε αρκετά έργα, ανάμεσα στα οποία: Τα παιδιά στο Δάσος του Ρομπέν" του Τζ. Κρόκερ, "Εκκλησιάζουσες" Θέατρο Διαδρομή, "Λυσιστράτη" Θέατρο Διαδρομή, "Ο Θάνατος του Εμποράκου" Θέατρο Διαδρομή.
Στον κινηματογράφο έπαιξε σε αρκετά έργα, κάνοντας το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1964, στη ταινία Οι Φτωχοδιάβολοι. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους του: "Ξύπνα Βασίλη" (του Δ. Ψαθά, σκηνοθεσία Δαλιανίδη) στο ρόλο του ποιητή Φανφάρα, "Ένας ιππότης για τη Βασούλα" και "Η ωραία του κουρέα" του Ντ. Δημόπουλου.
Φιλμογραφία

Οι φτωχοδιάβολοι (1964) [Χριστόφορος Τουφεξιάδης]
Ο Εαυτούλης μου (1964) [Αλεξίου]
Μερικες το προτιμουν χακι (1965)
5 γυναίκες για έναν άνδρα (1967) [Τάκης Δεληγιώργης]
Ο κόσμος τρελλάθηκε... (1967) [Διονύσης Φιορεντίνος]
Ένας ιππότης για τη Βασούλα (1968) [Θεόδωρος «Ντορής» Πλάτωνος Μπερέτας]
Η ωραία του κουρέα (1969) [Στέφανος]
Ξύπνα Βασίλη (1969) [Τιμολέων Φανφάρας]
Θα Μπορούσαμε να Κάνουμε Κάτι Εμείς (1972)
Ένα γελαστό απόγευμα (1979)
Το Αίμα των Αγαλμάτων (1981)
Το Φράγμα (1982)
Ο γύρος του θανάτου (1983) [Μαξ Κόλμαν]
Ο κλοιός (1987) [Δημακόπουλος]
Καπετάν Μεϊντάνος (1987)
Από το Μοναδικό στο Πολλαπλό (1993) [αφηγητης]
Το Βλέμμα του Οδυσσέα (1995) [Φίλος και δημοσιογραφος]
Ο Κύριος με τα Γκρι (1997) [Λεωνίδας Χρύσης]
Παρά λίγο παρά πόντο παρά τρίχα (2002) [Ανδρέας]
Εγκώμιο Βραδύτητας (2002) [αφηγητής]
Απόστολος και Μόνος - The Lonely Postman (2006) Ηθοποιός

Δεν υπάρχουν σχόλια: