ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΦΕΝΤΑΚΗΣ

Βασίλης Αφεντάκης 
Συνεργάστηκε κατά καιρούς με την «Ελληνική Οπερέτα» του Ι. Παπαϊωάννου. Το 1911 πήρε μέρος στην οπερέτα του Άισλερ «Έρως πριγκίπων» (με τον θιασάρχη και τους Γ. Δράμαλη, Σπ. Μηλιάδη, Ι. Πρινέα, κ.ά.). Το 1915, συνεργάστηκε με τον ίδιο θίασο (που λειτουργούσε τότε με την επωνυμία «Όπερα-Οπερέτα: Ένκελ, Παπαϊωάννου»). Με αυτόν το θίασο τραγούδησε στην «Πριγκίπισσα της Σάσωνος» του Σπ. Σαμάρα και στην «`Ασπρη Τρίχα» του Διον. Λαυράγκα. Στη συνέχεια εμφανίστηκε στο Θέατρο «Παπαϊωάννου», στις οπερέτες «Η νύφη του Συντάγματος», «Αγόρι ή Κορίτσι;» και «Οι θεατρίνοι». Την εποχή εκείνη στον Θίασο Οπερέτας μετείχαν και οι: Μελπομένη Κολ(λ)υβά, Σπύρος Μηλιάδης, Ουρανία Καζούρη, Μιχαήλ Κοφινιώτης, κ.ά. Αργότερα ο Βασίλειος Αφεντάκης έπαιξε και στον ελλ. κινηματογράφο («Δολάρια και όνειρα» του Ίωνα Νταϊφά, 1955, κ.λπ.). Πέθανε το 1964. 
Φιλμογραφία
Μαρία Πενταγιώτισσα (1927)
Οι απάχηδες των Αθηνών (1930)
Ο μάγος της Αθήνας (1931)
Νύχτα χωρίς ξημέρωμα (1939)
Ο μεθύστακας (1949)
Ζαϊρα (1952)
Μπροστά στο Θεό (1953) [π. Αρκάδιος]
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Δολλάρια και όνειρα (1956)

Δεν υπάρχουν σχόλια: