ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΠΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΚΟΥΤΣΕΛΗΣ

Πάνος (Παναγιώτης - Αθανάσιος) Χατζηκουτσέλης
Γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1945 και μεγάλωσε στην Αθήνα (Εξάρχεια). Αποφοίτησε το καλοκαίρι του 1971 από τη Δραματική Σχολή Αθηνών, του Γ. Θεοδοσιάδη. Μαθητής ακόμα της σχολής συμμετείχε στον όμιλο «ΧΟΡΙΚΑ» της Ζουζούς Νικολούδη, σε αποσπάσματα από χορικά του αρχαίου δράματος: (ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ-ΟΡΝΙΘΕΣ-ΙΧΝΕΥΤΕΣ) με εμφανίσεις στο ΗΡΩΔΕΙΟ, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό… Ως μαθητής επίσης έλαβε το «βάπτισμα της σκηνής» συμμετέχοντας με μικρά ρολάκια στα έργα «12 ΜΗΝΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» στο θέατρο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ και στο θέατρο REX, με το θίασο του Λάμπρου Κωνσταντάρα, στο έργο: «ΤΗΣ ΖΗΛΕΙΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ». Την ίδια εποχή έκανε και τις πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις, στην τότε ΥΕΝΕΔ, ως Κύριος Πολύξερος στην παιδική εκπομπή της Αντιγόνης Μεταξά. Η πρώτη «επίσημη» θεατρική του εμφάνιση έγινε τον Ιανουάριο του 1972 στο, τότε, νεότευκτο θέατρο ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ με τον θίασο Έλλης Λαμπέτη-Ντίνου Ηλιόπουλου, στο έργο «ΓΛΥΚΕΙΑ ΙΡΜΑ», με το οποίο ξεκίνησε μια ξεχωριστή και επιτυχημένη πορεία στο σανίδι, με πάνω από 60 θεατρικές εμφανίσεις σε παραστάσεις (θεατρικές, μιούζικαλ, επιθεωρήσεις). Ο ίδιος θεωρούσε ως σημαντικότερους σταθμούς του στο θέατρο, τους ρόλους που έπαιξε στο Θέατρο Έρευνας του Δ. Ποταμίτη, (ΕΚΒΟΥΣ, του Πήτερ Σάφερ), τον «Αμπιγιέρ» και τη πρώτη του φορά στην Επίδαυρο. Aυτή τη περίοδο, εμφανιζόταν στο ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΙ ΣΑΛΛΙΒΑΝ (το οποίο θα συνεχιζόταν και το χειμώνα). Αξέχαστες ήταν οι ερμηνείες του στις τηλεοπτικές σειρές: Άθλιοι της Βίκτωρος Ουγκώ, Εκείνες κι εγώ (1996), Λωξάντρα, Μαντάμ Σουσού (1986), Παιχνίδι του γάτου, και στις ταινίες: Παράσταση για ένα ρόλο (1978), Πατρίς ληστεία οικογένεια (1987), Φάκελος Πολκ στον αέρα (1988). Πέθανε στις 20 Μαρτίου 2020.
Φιλμογραφία
Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972)
Παύλος Μελάς (1974)[Πίνει καφέ, εκεί που ο Μελάς καλεί σε μονομαχία τον Κολοκοτρώνη]
Παράσταση για ένα ρόλο (1978)
Κομάντος και μανούλια     (1982)
Πατρίς ληστεία οικογένεια (1987)[Πάνος]
Φάκελος Πολκ στον αέρα   (1988)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/phatzikoutselis
ΑΠΟ ΤΟ http://www.press-gr.com/


1 σχόλιο:

Χρυσούλα είπε...

Πέθανε σήμερα στις 20-3-2020 εννοώ έγινε γνωστός ο θάνατος του όπως είπε ο φίλος του Άγγελος Πυριόχος τον έψαχνε στο τηλέφωνο για δυο μέρες και δεν μπορούσε να τον βρει.