ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΖΩΖΩ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ

Ζωζώ (Ζωή) Σαπουντζάκη
Ηθοποιία, τραγούδι, χορός, είναι τα καλλιτεχνικά πεδία, όπου η πολυτάλαντη Ζωζώ Σαπουντζάκη ασχολήθηκε και διέπρεψε, παραμένοντας στον αφρό του καλλιτεχνικού στερεώματος εξήντα χρόνια, με αμείωτο μπρίο και νεανική διάθεση.
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 27 Μαίου 1933. Ξεκίνησε την θεατρική της καριέρα από πολύ μικρή ηλικία με την ηθογραφία του Ελευθεριάδη «Το Αγρίμι», παρέα με την αδερφή της, Βάσω, και για αρκετά χρόνια ήταν τα αγαπημένα σε όλους «Σαπουντζάκια». Η αδερφή της όμως σταμάτησε νωρίς το θέατρο, κι έτσι η Ζωζώ Σαπουντζάκη συνέχισε μόνη της τη σταδιοδρομία της στο θέατρο του Λευκού Πύργου, ενώ παράλληλα σπούδασε χορό στη Σχολή Χορού Μουσικού Θεάτρου. Στις αρχές τις δεκαετίας του ’50, κατέβηκε στην Αθήνα, όπου σημείωσε μεγάλες επιτυχίες παίζοντας σε επιθεωρήσεις. Στα μέσα της ίδιας δεκαετίας άφησε το θέατρο και ξεκίνησε εμφανίσεις σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, όπου σύχναζε όλη η «αφρόκρεμα» της εποχής εκείνης. Οι εμφανίσεις της με πανάκριβες τουαλέτες, με φτερά και πούπουλα, έκανε την νυχτερινή Αθήνα να παραμιλάει για το μπρίο της, και η επιτυχία της ήταν τόσο μεγάλη που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως η “Βασίλισσα της νύχτας”. Λίγο αργότερα έφυγε για την Αμερική, όπου έκλεισε μεγάλα συμβόλαια για εμφανίσεις της σε φημισμένα νυχτερινά κέντρα. Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ως τραγουδίστρια ήταν το 1953 στην ταινία «Ο Μπαμπάς Εκπαιδεύεται», και ως ηθοποιός το 1960 στην ταινία «Νύχτες στο Μιραμάρε». Στην Φίνος Φίλμ εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1966 στην ταινία “Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ” πλάι στον Κώστα Βουτσά, όπου τραγουδούσε το περίφημο τραγούδι «Μια με θέλεις μια με διώχνεις». Συνολικά έχει γυρίσει μόλις 11 ταινίες, τρεις εκ των οποίων στην Φίνος Φίλμ με ξεχωριστές εμφανίσεις της στις ταινίες «Ο Ψεύτης» και «Το Θύμα», σε ρόλους πάντα σαγηνευτικής και φιλόδοξης γυναίκας. 
Η Ζωζώ Σαπουντζάκη δεν ήταν ηθοποιός, δεν ήταν τραγουδίστρια ούτε χορεύτρια, γιατί στην πραγματικότητα δεν μπορεί κανείς να την κατατάξει σε ένα είδος καλλιτέχνη, αφού αποτελεί είδος από μόνη της. Παντρεύτηκε 2 φορές χωρίς να κάνει παιδιά. Με το δεύτερο της σύζυγο Ανδρέα έμειναν μαζί 23 χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του.
Γράφηκε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το 1948. 
Φιλμογραφία
Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται (1953)
Ο λεφτάς (1958)
Νύχτες στο Μιραμάρε (1960) [Τζιλ Λομπάρ]
Ο άσωτος (1963) [Τζένη]
Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ (1966) [Μάρλεν Παπά]
Ο ψεύτης (1968) [Τζούλια Μπέλα] 
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969) [Μαριάννα]
Το... θύμα (1969) [Ευλαμπία (Μπέλα Μπούλα)]
Ο καμαριέρης της μπουζουξούς (1971) [Τζούλια Μάρα] 
Ο Πατούχας (1972) [Ζερβούδαινα]
Εθνική παπάδων (1984) [Γεωργία]
Πόντιοι new generation - Νέων γενεάν (2011) [ηγουμένη]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/zozosapountzaki.officialpage.gr/
ΑΠΟ ΤΟ http://finosfilm.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: